Nyheter

Virke og Norgesgruppen etterlyser mer samkjørte regler for bruk av munnbind i butikk. Illustrasjonsfoto: Thomas Brun, NTB

Virke etterlyser mer samkjørte regler om munnbind av butikk

Næringslivsorganisasjonen Virke mener det er krevende med forskjellige regler for bruk av munnbind i butikk mellom kommunene.

Publisert Sist oppdatert

– Det oppleves som mildt sagt krevende å forholde seg til et regelverk som skifter hver gang du krysser en kommunegrense. Det minsker respekten for tiltakene, og blir svært forvirrende for både kunder og ansatte, sier administrerende direktør Ivar Horneland Kristensen i Virke til Nettavisen.

Avisa skriver videre at Kristensen mener det må innføres nasjonale regler, med forskjeller kun basert på smittesituasjonen i kommunen.

– Når kommuner bestemmer seg for å innføre munnbind-bruk, må selve praktiseringen gjøres likt i alle kommuner som har det, sier han.

Også Norgesgruppen ønsker felles regler.

– Vi ser det som en fordel om retningslinjene er så like som mulig fra kommune til kommune, og ønsker oss felles regler. Det er enklere å forholde seg til både for kunder og ansatte, sier kommunikasjonssjef Kine Søyland.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS