Nyheter

Konsernsjef i Nortura SA, Anne Marit Panengstuen, forteller at en omlegging gjør at 30 ansatte mister jobben. Foto: Stian Lysberg Solum, NTB

30 Nortura-ansatte i Målselv mister jobben

Nortura flytter produksjonen av de konkurranseutsatte pølsesortene til anlegget i Tønsberg. Det gjør at 30 ansatte mister jobben.

Publisert Sist oppdatert

– Omstilling i en virksomhet betyr også omstilling for enkeltmennesker og ansatte. Dette er krevende og er først og fremst vanskelig for den som blir berørt. Det er viktig for oss som arbeidsgiver å være med våre ansatte gjennom slike prosesser og støtte opp, sier konsernsjef Anne Marit Panengstuen.

Nortura flytter produksjonen av de konkurranseutsatte volumproduktene grillpølse, kjøttpølse og julepølse til Tønsberg. Hovedbegrunnelsen er for lav tilførsel av nordnorsk råvare og for høye industrielle kostnader sammenlignet med konkurrenter og kostnadsnivået i Tønsberg.

For å produsere dagens pølsevolum i Målselv, må pølseråstoff av svin transporteres fra Sør-Norge.

Det betyr at 30 ansatte mister jobben.

– Vi arbeider sammen med tillitsvalgte, blant annet med å finne nye jobber til de som blir rammet av nedbemanning. Historikken viser at vi greier å finne nytt arbeid til ni av ti, enten i Nortura eller i andre bedrifter, sier Panengstuen.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS