Annonse
Påtalemyndigheten vil anke dommen mot kongekrabbefiskeren. Ifølge politiet har 46-åringen mottatt utbytte for det ulovlige fisket på 4,8 millioner kroner. Foto: Heiko Junge / NTB.
Påtalemyndigheten vil anke dommen mot kongekrabbefiskeren. Ifølge politiet har 46-åringen mottatt utbytte for det ulovlige fisket på 4,8 millioner kroner. Foto: Heiko Junge | NTB  

Anker dom mot kongekrabbefisker

Fiskeren mistet i tillegg retten til å fange og omsette kongekrabbe i fem år. Dommen falt i Indre og Østre Finnmark tingrett i Vadsø 5. august, skriver Fiskeribladet.

Statsadvokaten vil ha strengere straff.

– Vi ser særlig på beregningsmåten for det straffbare utbyttet i forhold til inndragning, sier statsadvokat Tor Børge Nordmo til avisen.

Den antatte hovedtiltalte var tiltalt for ulovlig fiske og omsetning av kongekrabbe for 42,5 tonn og 16,3 millioner kroner. Ifølge politiet skal utbyttet være på 4,8 millioner kroner. Fire medhjelpere ble også dømt i saken, blant dem kona og sønnen.

Fiskeribladet har ikke fått svar fra advokaten til krabbefiskeren, Gøran Møller-Christiansen.

Det ble høsten 2019 kjent at politiet i Finnmark i samarbeid med Økokrim, hadde avdekket et ulovlig kongekrabbenettverk. Fem forskjellige politidistrikt var involvert i etterforskningen, i tillegg Mattilsynet, Kystvakten og Fiskeridirektoratet.

 

 

Annonse
Annonse