Nyheter

Hvem som får gullklypa og blir årets ryddehelt, avsløres under Hold Norge Rents årlige konferanse 5. mai. Foto: Hold Norge Rent

Årets finalister til Gullklypa

Fem finalister er nominert til miljøprisen, Gullklypa 2020.

Publisert Sist oppdatert

Hvert år deler Hold Norge Rent ut prisen Gullklypa. Dette er en hyllest til en ildsjel eller organisasjon som har gjort en ekstraordinær innsats mot marin forsøpling i året som er gått. Hvem som får prisen og blir årets ryddehelt, avsløres under Hold Norge Rents årlige konferanse.

Årets Hold Norge Rent-konferanse går av stabelen 5. mai. Konferansen samler ryddeentusiaster, forvaltningen, forskere, kommuneansatte og næringslivet for å dele nyeste kunnskap om marin forsøpling. I år er tema hvordan næringslivet kan bidra til å løse det globale miljøproblemet.

Stor dugnadsånd

Tross utfordringene under pandemien i 2020, ryddet over 42.000 frivillige rundt om i landet over 1400 tonn søppel.

– Dugnadsånden har vært stor til tross den spesielle situasjonen i 2020. Folk har vært kjempeflinke til å arrangere rydding i kohorter eller alene, sier daglig leder Lise Keilty Gulbransen i en pressemelding.

Hyllest til landets ryddehelter

Gullklypa er en hyllest til de frivillige som trosser vær, vind og pandemier, og er ute og rydder for et rent og trivelig Norge.

Av 70 forslag til nominasjoner, har valgkomiteen i år plukket ut fem finalister på bakgrunn av følgende kriterier:

  1. Kontinuerlig arbeid over tid
  2. Systematisk opprydding
  3. Antall kilo ryddet
  4. Evne til å engasjere andre i arbeidet mot forsøpling

I tillegg til ære og berømmelse, får vinneren en sjekk på 5000 kroner fra Ragn-Sells som blir delt ut under konferansen.

Powered by Labrador CMS