Årets matgledebutikker er kåret!

Publisert: 29. oktober 2021 kl 10.06
Oppdatert: 29. oktober 2021 kl 11.05

I Årets matgledebutikk konkurrerer butikker på tvers av kjedetilhørighet om hvem som evner å inspirere og imponere kundene mest gjennom å spre matglede.

Konkurransen, som arrangeres av Tine i samarbeid med Dagligvarehandelen, pågår over flere måneder, og formålet er å skape bedre butikker og mer fornøyde kunder gjennom kreative, inspirerende sameksponeringer, tips, kompetente råd og generelt høy matgledefaktor.

Meny til topps

I år var det Meny Lerstad som gikk helt til topps i klassen for fullsortimentsbutikker.

Meny Lerstad beskrives av juryen som en solstråle av en butikk, der matglede-engasjementet er til å ta og føle på. Butikken er på langt nær blant de største i sin kjede, men vet å utnytte de mulighetene den har. Her er sameksponeringene møysommelig satt sammen for å overraske, inspirere, og i noen tilfeller også trekke på smilebåndet.

– Det er en drøm vi har hatt i lang tid som nå går i oppfyllelse. Helt siden vi åpnet butikken har vi ønsket å sette Meny Lerstad på kartet, og da å vinne Årets matgledebutikk, som er den prisen som henger aller høyest i bransjen, er helt utrolig, sier en rørt butikksjef Camilla Trulssen.

– Vi har alltid tenkt at vi kunne klare det, men likevel ikke våget å håpe at vi skulle gå hele veien til topps. Nå er jeg bare vilt imponert over gjengen min, der alle brenner for å nå det samme målet.

– Å bli kåret til Årets matgledebutikk skaper forventninger hos kundene. Hvordan ser du på det?

– Vi er og skal være Ålesunds råeste matgledebutikk! Vi skal alltid ligge foran og være unike, og matglede er noe vi jobber med hver eneste dag. Men det er ingen tvil om at konkurransen motiverer og bidrar til å løfte butikken, sier Trulssen.

De neste plassene på pallen ble fordelt etter et lokaloppgjør på Oslos vestkant. På andreplass kom nemlig Meny Røa, etterfulgt av Coop Mega Røa på tredje.

Rema øverst på pallen

I klassen for lavprisbutikker var det Rema 1000 Jørpeland som imponerte matgledejuryen aller mest. Her møtes kundene av velfylte disker, fine sameksponeringer, engasjerende konkurranser og – ikke minst – mye lokalmat. Her er flust med oppskrifter og egenproduserte plakater, gjerne laget med glimt i øyet, som skaper både god stemning i butikken og mersalg.

– Jeg er kjempestolt, dette var langt over det vi forventet da vi meldte oss på, sier nk og matgledegenaral Tone Mari Holte i Rema 1000 Jørpeland.

– Nå skal fortsette det gode arbeidet, fortsette å skape gode opplevelser, tilby gode middagsløsninger, og komme med råd og tips til kundene. Det blir enda mer matglede på Jørpeland, forsikrer hun.

Andreplassen var det Rema 1000 Breivika i Ålesund som sikret seg, mens tredjeplassen gikk til Extra Namsos.

– Jeg føler meg veldig ydmyk når jeg tenker på at vi er kommet så langt i konkurransen. Nå skal vi fortsette med å inspirere våre kjære kunder, og gi matips. Også i en heltisk hverdag er det viktig å kunne lage god mat, i høy kvalitet til en lav pris. God mat er viktig for et godt liv, fastslår kjøpmann Liv Tuva (bildet) i Rema 1000 Breivika.

 

 

Ledige stillinger – Dagligvarejobb