Nyheter

Bama ekspanderer med ny fabrikk i Finland

Bama bygger et 6000 kvadratmeter stort produksjonsanlegg for ferdigskårede salater, frukt og grønnsaker til det finske dagligvare- og servicehandelsmarkedet.

Publisert Sist oppdatert

Bakgrunnen for satsingen er en sterkt økende etterspørsel etter plantebasert mat og frukt og grønt i alminnelighet.

Med det nye anlegget dobler Bama produksjonskapasiteten sin. Planen er å få på plass en effektiv og fleksibel produksjon med muligheter for å automatisere flere ledd, både i håndtering av råvarer og pakking. Tomten er stor nok til å kunne bygge ut fabrikken på et senere tidspunkt, for å utvikle nye produkter eller å øke kapasiteten ytterligere.

– Det er spennende og veldig motiverende å få sette i gang dette prosjektet. Vi ser store muligheter for å utvide tilbudet til både gamle og nye kunder. Vi kommer til å implementere kunnskapen fra våre produksjonsanlegg i Finland och Sverige, hvor vi er virksomme innenfor flere segmenter, både convenience og det plantebaserte, sier daglig leder Stefan Grahn i Bama Nordic.

Byggestart er planlagt i slutten av august i år, og målet er å være klar for produksjon i januar 2023. Fabrikken skal ligge i Vanda, rett i utkanten av Helsingfors.

Bama er Nordens største selskap innenfor frukt og grønt, plantebasert og fersk ferdigmat, med flere sterke varemerker i voksende kategorier.

Powered by Labrador CMS