Nyheter

Bama tester usynlig avokadobeskyttelse

Den plantebaserte nyheten kalles «Apeel», og kan gi avokadoen lengre holdbarhet.

Publisert Sist oppdatert

Apeel er laget av plantebaserte materialer som skall og frø fra frukt og grønt. Produktet legger seg som et tynt lag rundt frukten og begrenser at oksygen kommer inn. Slik beholdes fuktigheten og modningen bremses.

– Apeel kan være en effektiv måte å redusere matsvinn på. Hele forsyningskjeden vil kunne dra nytte av den nye teknologien, og vi gleder vi oss til å teste Apeel i stor skala i Norge, sier kommunikasjonsdirektør Pia Gulbrandsen i Bama i en pressemelding.

Selskapet introduserte spisemoden avokado i Norge for 15 år siden, noe som bidro til en rask økning i forbruket. I dag importeres det rundt 15.000 tonn i året.

– Apeel bidrar til at avokadoen holder seg spisemoden lenger. De testene vi allerede har gjennomført i utvalgte butikker viser at svinnet ble redusert med 20-25 prosent. Når forbrukerne også får lengre tid til å spise opp frukten før den blir overmoden, minsker sjansen for at den kastes, sier Gulbrandsen.

Matsvinn er en stor utfordring på verdensbasis. Bama signerte bransjeavtalen med myndighetene i 2016, og har forpliktet seg til å halvere matsvinnet innen 2030. Selskapet forventer å nå målet fem år før tiden.

Powered by Labrador CMS