Nyheter

Med utvidelsen av de glutenfrie sortene hirse og sorghum, kan Brødskala'n også benyttes av de som spiser glutenfritt.

Brødskala'n utvides

En utvidelse av merkeordningen Brødskala'n er nå godkjent hos Patentstyret og skal tas i bruk i løpet av våren.

Publisert Sist oppdatert

Det melder Bakeri.net.

Formålet med Brødskala'n er å bidra til økt forbruk av sunne, grove kornprodukter, ved å formidle god og relevant informasjon til forbruker, skriver Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF) på sine nettsider.

Frem til nå har Brødskala'n omfattet kornsortene hvete, spelt, emmer, enkorn, rug, bygg og havre. Med utvidelsen av de glutenfrie sortene hirse og sorghum, kan Brødskala'n også benyttes av de som spiser glutenfritt.

– De nye kornsortene i Brødskala`n er næringsrike og de er på nivå med de glutenholdige kornsortene når det gjelder proteininnhold, vitaminer, mineraler og antioksidanter. Disse sortene er ofte dyrket økologisk og vi tror at disse kan dyrkes i Norge i fremtiden, sier direktør Gunnar Bakke i BKLF til Bakeri.net.

Powered by Labrador CMS