Annonse
Tønsberg feirer 1150 år. Posten markerer begivenheten med nytt frimerke    

Byjubileer i Tønsberg og Larvik med frimerker

Tønsberg er Norges eldste by, og er nevnt allerede i Snorres saga. I år feirer byen 1150 år. Larvik er atskillig yngre, og fikk kjøpstadsrettighet i 1671. Byen kan dermed feire 350 år i 2021.

– Posten har tradisjon for å gi ut frimerker ved byjubileer, men det er sjelden vi har gleden av å komme med to utgivelser samme dag i samme fylke. Vi håper frimerkene blir populære både blant de fastboende og de mange besøkende som kommer til Tønsberg og Larvik, sier frimerkedirektør Halvor Fasting i en pressemelding.

Det er Jørn O. Jøntvedt som har designet frimerkene. For Tønsberg er det tatt utgangspunkt i et foto med mange av byens signaturbygninger. Frimerket viser Slottsfjellet, Slottsfjellet skole, Tønsberg domkirke, Hotell Klubben, samt Tønsberg Brygge med Tønsberg Kanal i front.

For Larvik er det laget en collage der den industrielle havnebyen brukes som kontrast mot den idylliske småbåthavnen. Frimerket viser Kulturhuset Bølgen, kranene i Havnegata, Fritzøe Brygge, småbåthavnen og broen over fylkesvei 301.

Frimerkene kom i salg fredag, og frimerkene for Larvik og Tønsberg kan brukes til vanlige brev med vekt opp til 50 gram.

 

Annonse
Annonse