Nyheter

Adm. direktør Tore Tjomsland i Coop Øst forteller at deres butikker i 2020 endte til slutt med en netto omsetning på over 9 millioner kroner.

Coop Øst utbetaler 203 millioner kroner til medeierne

Medeierne i Coop Øst har fått utbetalt 203 millioner kroner i kjøpeutbytte og medlemsfordeler for 2020. Det er en økning på 39 millioner kroner sammenlignet med 2019.

Publisert Sist oppdatert

– Medeierne er våre mest lojale kunder, som hver og en har bidratt til at vi nå utbetaler et rekordstort beløp til våre medeiere på 203 millioner kroner. Jeg er stolt av å være del av Coop Øst, og det er alltid like stor stas hvert år å kunne dele ut kjøpeutbyttet til medeierne våre, sier administrerende direktør Tore Tjomsland i Coop Øst i en pressemelding.

Året 2020 ble annerledesåret, også for Coop Øst. Tilnærmet stengt grense, færre utenlandsreiser, kantine- og restaurantmåltider og mer hjemmetid, har ført til sterk vekst for både dagligvare- og byggevarebutikkene.

– Coop Øst sine butikker endte til slutt med en netto omsetning på over 9 milliarder kroner. Dette er en vekst på 27,8 prosent sammenlignet med 2019, og den rekordstore omsetningen kommer nå medeierne til gode gjennom rekordstort kjøpeutbytte, sier Tjomsland.

Tjomsland forteller at samvirkelaget nå har passert 436.000 medeiere.

– Delingsøkonomi er i vinden som aldri før. I 2020 økte antallet medeiere med mer enn 31.000, bare i Coop Øst, og en betydelig andel av disse er under 30 år. De yngre kundene våre er i tillegg til delingsøkonomi opptatt av samfunnsansvar og tilgangen til sunn og bærekraftig mat.

Powered by Labrador CMS