Annonse
Politiet satte opp sperringer for å sikre bevis etter at kjøpmannen på Bunnpris Lambertseter ble knivstukket på Lambertseter torsdag.
Bunnpris-dramaet

– Det var kjøpmannen som ble angrepet

Frem til nå har offeret for knivstikkingen på Bunnpris Lambertseter vært omtalt som «en ansatt». Men som du kan lese i førstkommende utgave av Dagligvarehandelen, bekrefter regiondirektør John Odden at det var kjøpmannen som ble angrepet torsdag sist uke.

Kjøpmannen fikk først førstehjelp på stedet, og ble deretter fraktet med ambulanse til sykehuset hvor han ble hasteoperert. Etter det Dagligvarehandelen får opplyst, ble han stukket på fremsiden av overkroppen. Tilstanden skal ha vært alvorlig, men han er nå utenfor livsfare og på bedringens vei, opplyser Odden.

Les også: Mann varetektsfengslet

Da Dagligvarehandelen var i kontakt med regiondirektøren torsdag, opplyste han at det var snakk om et ran. Nå sier han det trolig ikke stemmer. 

– Vi trodde det var et ran, men etter at det er kommet nye opplysninger i saken, kan det se ut som kjøpmannen vår ble et tilfeldig offer for en person i psykisk ubalanse, sier Odden.

– Men vi vet ingenting helt sikkert. Politiet har ikke fått snakket med kjøpmannen ennå, så bildet er ikke helt klart, legger han til.

De siste årene har flere ansatte blitt utsatt for knivangrep, hvorav to hendelser har hatt dødlig utgang. I 2017 ble sommervikar Marie Skuland på Obs Sørlandssenteret knivstukket på jobb, og døde av skadene. I 2018 døde butikkansatt Håvard Pedersen etter å ha blitt angrepet med kniv på Coop Extra Byggmix i Vadsø.

Men det er ikke bare de ansatte som rammes. I januar 2019 var turen kommet til Oslo. Da ble Anne Hennum stukket ned med kniv mens hun sto i kassakøen i Kiwi-butikken i Møllergata i Oslo. Hennum ble hasteoperert og lagt i kunstig koma. Etter fire dager var det klart at hun var utenfor livsfare.

 

Annonse
Annonse