Nyheter

Illustrasjonsfoto: Cornelius Poppe, NTB.

DLF veileder veilederen

Dagligvareleverandørenes forening (DLF) har sendt et åpent brev til Konkurransetilsynet med innspill til hvordan veilederen om anvendelsen av Konkurranseloven bør utformes.

Publisert Sist oppdatert

«Konkurransetilsynet har varslet at de vil utarbeide en veileder om leverandørers adgang til å prisdifferensiere mellom kunder. DLF ønsker en slik veileder velkommen, og vil få komme med noen innspill til utarbeidelsen av veilederen», skriver interesseorganisasjonen i innledningen til brevet.

DLF: Viktig at bransjen får delta

Stortingsmeldingen om konkurransesituasjonen i dagligvaremarkedet inneholdt en rekke vedtak og bestillinger til departementet og Konkurransetilsynet, blant annet at Konkurransetilsynet skulle utarbeide en veileder knyttet til tolkningen av Konkurranseloven. Veilederen skal sendes på høring nå i sommer, men DLF har kommet tilsynet i forkjøpet og sendt inn sine innspill til hvilke saker som må avklares allerede nå.

Bransjen både ønsker og trenger en tydeliggjøring av Konkurranselovens rammer, mener DLF, og legger til at det er «svært viktig» at bransjeaktørene får gi sine innspill til hva veilederen bør inneholde og at de får delta i utformingen av den for at den skal kunne være nyttig og gi nødvendig hjelp. DLF har allerede fått en rekke innspill fra sine medlemmer, og det er bakgrunnen for at de har valgt å sende et åpent brev til Konkurransetilsynet før forslaget sendes på høring. DLF gjør også oppmerksom på at det åpne brevet danner grunnlaget for høringssvaret som de tenker å gi når veilederen legges ut til høring.

Når er prisforskjeller legitimt?

DLF mener for eksempel at veilederen bør gi informasjon om hvilke kriterier som vil legges til grunn for å vurdere om forskjeller innkjøpsbetingelser er legitime. De vil også at den skal gi svar på hvilke begrunnelser som anses som relevante og tilstrekkelige og i hvilken grad forhandlingsutspill fra én part (kjøper) vil kunne anses som en relevant og tilstrekkelig begrunnelse.

Alle andre må trolig vente til de har sett forslaget til veilederen om muligheten til å prisdifferensiere mellom kunder før de kan gi sitt høringssvar.

Les det åpne brevet her

Sommerdebatt onsdag

Temaet kommer også opp når DLF i samarbeid med Norges Bondelag inviterer til Dagligvarebransjens store sommerdebatt førstkommende onsdag, 16. juni, klokken 12.00.

Powered by Labrador CMS