Nyheter

Gunnar Pedersen Lian, daglig leder for Rema Distribusjon Trondheim, kunne nylig påta seg rollen som julenisse.

Donerer pris til lokale helter i Trondheim

Rema 1000 har kåret Trondheim til Årets Distribunal. Premien er et gavekort på 100.000 kroner, som de ansatte ved distribusjonssentralen velger å donere til Matsentralen og Sykehusklovnene i Trondheim.

Publisert Sist oppdatert

Årets Distribunal er en høythengende utmerkelse i Rema 1000. Rema Distribusjon Trondheim imponerte Rema-ledelsen stort i 2020, med gode resultater i et utfordrende år.

Etter kåringen ble det i fellesskap besluttet å gi gaven til Matsentralen og Sykehusklovnene i Trondheim.

– Dette er en høythengende pris for oss i Rema 1000, og vi er stolte over at vårt arbeid i 2020 blir anerkjent. Vi donerer disse pengene for å bidra til at de som behøver støtte får hjelp i en krevende tid, spesielt nå med tanke på julehøytiden vi står foran, sier daglig leder Gunnar Pedersen Lian i Rema Distribusjon Trondheim i en pressemelding.

Matsentralen er en «sirkulærøkonomisk Robin Hood» som samler inn overskuddsmat fra der det er for mye og gir til de som har for lite. I samarbeid med veldedige organisasjoner i Trøndelag har de hittil i år delt ut over 800.000 måltider.

– I Rema 1000 er vi opptatt av å redusere matsvinnet og samtidig bidra til at flere kan få hjelp når de trenger det. Da er Matsentralen en fantastisk samarbeidspartner, sier Lian.

– At Matsentralen ble stemt frem av ansatte i Rema 1000 til å motta denne julegaven betyr mye for oss. Vi er prisgitt et godt samarbeid med matbransjen og er takknemlig for alle gode hjelpere som støtter oss på veien til å gi mat, mennesker og miljø en ny sjanse. For denne gaven kan vi formidle varer til en verdi av 500.000 kr til medmennesker i vanskelige livssituasjoner, sier Marte Lønvik Bjørnsund fra Matsentralen i Trondheim.

Sykehusklovnene holder til på St. Olavs hospital i Trondheim. I 2021 har klovnene møtt over 2000 barn, både på sykehuset, på hjemmebesøk og de bistod i å gjøre nærmere 100 medisinske behandlinger både bedre og raskere for barna.

– Sykehusklovnene skaper lyspunkt i hverdagen for barn som er syke, og de gir verdens beste reseptfrie medisin i en krevende situasjon. Vi ønsker å støtte Sykehusklovnene for å gi barna noe ekstra å smile for i tiden fremover, sier Lian.

– Dette kommer ekstra godt med, da vi er et initiativ som ikke mottar noe offentlig støtte. Våre inntekter kun kommer fra private givere, søknadsmidler og noe bedriftssamarbeid. Gaven betyr at vi får en forutsigbarhet og at vi kan planlegge for god aktivitet på St. Olavs hospital også i 2022. Tusen takk for at dere er med å gjøre sykehushverdagen bedre for barna, og familiene, sier Elizabeth Piro Volan fra Sykehusklovnene i Trondheim.

Powered by Labrador CMS