Nyheter

Gårdsservice A/S ble lille julaften slått konkurs. Foto: Gorm Kallestad, NTB

Egge-selskap slått konkurs

Selskapet Gårdsservice AS – tilknyttet velkjente Egge gård i Lier – er slått konkurs med en gjeld på 5,6 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Lille julaften ble det åpnet konkurs for Gårdsservice A/S ved Drammen tingrett, melder Nationen.

Selskapet begjærte selv oppbud.

Ute av stand til å dekke forpliktelsene

I kjennelsen fra Drammen tingrett heter det:

«Skyldneren har opplyst at den samlede gjelden er på kr 5.626.264,- og at selskapets aktiva vesentlig består i bankinnskudd med en samlet anslått verdi på ca. kr 2.451,828,58. Virksomheten er igangværende. Antall ansatte er 17. Retten legger skyldnerens opplysninger til grunn. Selskapet antas derfor å være ute av stand til å dekke sine forpliktelser etter hvert som de forfaller.»

Siderstjerne

Egge gård er en av landets mest kjente produsenter av fruktbaserte drikker, og tok senest sommeren 2020 gull med sin sider Iseple i siderkonkurransen Ciderworld, som holdes i Frankfurt i Tyskland. Marius Egge er en av de virkelige veteranene i norsk siderproduksjon, og han er 11. generasjon på Egge gård.

Driften har vært stykket opp i ulike selskaper. Om lag tjue fast ansatte har inntil nylig vært tilknyttet Gårdsservice A/S, som har leid ut arbeidskraft til både Egge Gård AS og Egge Frukt og Bær, som er organisert som to ulike selskap. Til sammen omsatte disse to selskapene for over 33 millioner kroner i 2019, de siste kjente regnskapstallene.

– 2020 har vært et vanskelig år, helt håpløst. Dessverre gikk det slik, sier Marius Egge til Nationen om konkursen i Gårdsservice AS.

Marius Egge eier selv disse tre selskapene gjennom sitt selskap Nimeco AS.

I fjor høst ble Egge Gård også omtalt fordi innleide sesongarbeidere bare fikk halvparten av lovpålagt minstelønn. Arbeidsinnvandrere jobbet for 63 kroner timen, innleid via et portugisisk selskap.

Ingen mister jobben

Marius Egge opplyser til Nationen at ingen ansatte vil miste jobben. De var flyttet over til de to andre selskapene før konkursen.

– Det var et tomt selskap. Vi hadde uansett tenkt å legge det ned, for det er bedre at de fast ansatte jobber direkte for de to selskapene, sier han til Nationen.

På konkurstidstidspunktet var det 17 ansatte i selskapet, ifølge konkurskjennelsen. Ved utgangen av 2019 hadde Gårdsservice AS 39 ansatte.

Advokat Jan Reidar Mikkelsen er oppnevnt som bostyrer og fristen for å melde krav i boet er satt til 27. januar.
Powered by Labrador CMS