Nyheter

Nye tall fra Nav viser at av de nå 77.400 permitterte har 25.000 vært permittert sammenhengende i minst ett år. Foto: Ørn E. Borgen, NTB

Én av tre permitterte har vært permittert i minst ett år

Per i dag har Nav registrert til sammen 77.400 permitterte. Av disse har 25.000 vært permittert sammenhengende i minst ett år.

Publisert Sist oppdatert

På det meste var over 270.000 personer permittert under den første smittebølgen i mars og april i fjor.

Bølge to i november medførte ikke store forandringer, mens den tredje bølgen fra januar til mars i år førte til en betydelig økning i antall permitterte.

En ny analyse fra Nav viser også at fire av fem av dagens 77.400 permitterte har vært sammenhengende permittert siden en av de tre store innstrammingsrundene. Det utgjør nesten 62.000 personer.

– Mer enn hver tredje av dagens permitterte stammer fra den siste runden med innstramninger, og mange var fra varehandelen. Når butikker og kjøpesentre nå åpner igjen i Viken og Oslo, kan vi forvente en nedgang særlig blant dem som ble rammet av den siste permitteringsbølgen, sier statistikksjef Ulf Andersen i Nav.

Mange har vært permittert både to og tre ganger i løpet av det siste året ettersom tiltak har blitt både lettet på og strammet inn.

Rundt 10 prosent av dem som ble permittert i den første bølgen i fjor, har vært sammenhengende permittert siden den gang. Det betyr ikke at resten er tilbake i jobb ettersom flere har valgt å ta utdanning framfor å bli stående som permittert og arbeidsledig. Nav ser også en økning i bruk av arbeidsavklaringspenger og uføretrygd.

Ved utgangen av april var det i alt 202.600 arbeidssøkere. Av disse var 113.300 helt ledige, 71.100 delvis ledige og 18.200 arbeidssøkere på tiltak.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS