Nyheter

Europris-medarbeidere klare til åpning torsdag. Fra venstre Amalie Stene Ross, Elise Antonsen, Henriette Haldorsen, Veronica Jespersen, Ida Helgesen, Cassandra Fredriksen, Jørgen Fredriksen, Alin Iordache, Og Maiken Seljemo Fredriksen.

Europris City flytter inn i Xhibition

Torsdag åpner Europris-butikk nummer 268, som blir den tredje i kjedens City-konsept. Det skjer i Xhibition-senteret i Bergen sentrum.

Publisert Sist oppdatert

Med en salgsflate på 550 kvadratmeter er den nye butikken omtrent halvparten så stor som en vanlig Europris-butikk.

Den første Europris City-butikken åpnet i det Olav Thon- eide Gunerius-senteret i Oslo for to år siden. Det ble en sukess, og kåret til «Årets nykommer» i Europris.

Jon Boye Borgersen, direktør for konsept, kategori og markedsføring, sa den gang at «Lykkes vi her i Gunerius, vil vi se på muligheten for å etablere City-butikker også andre steder».

Som sagt, så gjort: Torsdag åpner altså Europris City nummer tre i Bergen, etter at den andre ble åpnet på Løren i Oslo sist høst. Jørgen Fredriksen med lang fartstid i Europris-systemet, blir butikksjef etter at han for snart 13 år siden begynte i Europris i Åsane.

– Med en butikk på halv størrelse av en vanlig Europris-butikk, har vi fokus på mindre og høyomsettelige varer, sier Jørgen Fredriksen i en pressemelding.

Han har allerede registrerer stor interesse for den nye butikken på Instagram og Facebook.

– Vi har 3000 følgere, og ett tusen nye bare den siste uken. 2000 har kommentert og er med i trekningen av et oppblåsbart spa til 8000 kroner.

– Xhibitions plassering midt i sentrum av Bergen blir så City som du kan få det, sier Jon Ruud, opprinnelig østlending og distriktssjef i Europris.

– Det blir omtrent som om vi skulle åpnet ny butikk i Karl Johans gate i Oslo. Med både Bybanen og alle bussruter som passerer like ved, er det enkelt å komme både til og fra. Dessuten bor det svært mange i Bergen sentrum. Til høsten kommer jo også studentene og skoleelevene tilbake.

Nesten fem millioner kunder handlet i Xhibition hvert år før pandemien, og Ruud tror det neppe blir færre når hverdagen etter hvert normaliseres.

Europris-kjeden åpnet i 2020 fire nye butikker, gjennomførte to relokaliseringer og fire utvidelser, mens åtte butikker ble bygget om og modernisert.

Powered by Labrador CMS