Annonse
Flere ambulanser rykket ut til Kongsberg onsdag kveld. Foto: Joakim Fjeldli, NTB

Extra-butikk åsted for Kongsberg-drama

Politiet fikk onsdag ettermiddag flere henvendelser om at en person med pil og bue skjøt mot folk i Kongsberg sentrum. Gjerningsmannen skal også ha vært inne i en Extra-butikk.

På en pressekonferanse ons kveld forteller de at det flere skadde og omkomne etter hendelsen. Politi ønsker ikke å gå ut med ytterligere informasjon om ofrene på nåværende tidspunkt.

– Dette er en person som har utført handlingene alene. En mann kjørt til arresten, sier leder i Sørøst politidistrikt Øyvind Aas.

Det var onsdag kveld uklart om mannen hadde løsnet skudd inne i butikken, og hvorvidt noen ble skadet inne i lokalene.

– Vet dere hvordan det går med deres ansatte og kunder?

– Vårt fokus nå er å ta vare på de ansatte, og jeg kan ikke si noe mer på nåværende tidspunkt. De spørsmålene må rettes til politiet, sier kommunikasjonsrådgiver Silje Verlo Alisøy i Coop Norge til Dagligvarehandelen.

Ifølge NTB har Kongsberg kommune satt krisestab. Flere av de skadde ble kjørt til sykehuset på Kongsberg, mens Drammen sykehus ble satt i beredskap.

– PST er orientert. Vi er i tett dialog med ordinært politi, sier seniorrådgiver Martin Bernsen i PST til NTB onsdag kveld.

Kongsberg-beboer Marit Hoefle sier at politiet i 21-tiden leter med lommelykter i bakgårder og garasjer i sentrum av byen.

– Jeg hørte at alarmen gikk på Coop, men tenkte ikke så mye på det. Så hørte jeg at det kom ambulanser og politibiler, sier Marit Hoefle, som bor i Christian IV.s gate Kongsberg sentrum, til NTB.

Hoefle bor like bak Coop Extra-butikken der deler av hendelsen i Kongsberg skjedde.

Annonse
Annonse