Nyheter

Finale i Det norske måltid 2020

Fredag ble finalen i Det norske måltid arrangert digitalt. I år var det rekordmange påmeldte produkter til konkurransen. Hedersprisen gikk til Bent Stiansen.

Publisert Sist oppdatert

Dette var den 13. sesongen av konkurransen Det norske måltid, med nær 300 påmeldte produkter i 13 kategorier.

Statsråd Olaug Bollestad og flere representanter for regjeringen var blant prisutdelerne. Det norske måltid er nasjonalt omdømmearrangement som inngår i regjeringens kommende strategi for bygging og videre utvikling av Norge som en matnasjon.

– Jeg er svært glad for at Det norske måltid samler store og små produsenter fra hele landet på lik linje til skarp konkurranse for å vise det ypperste fra Matnasjonen Norge. Det har ikke minst vært viktig i 2020, hvor mat- og måltidsbransjen har vært sterkt berørt av den krevende situasjonen vi befinner oss i, sier statsråd Bollestad i en kommentar.

Bollestad delte også ut Det norske måltids hederspris, som denne gang gikk til mesterkokk Bent Stiansen.

De øvrige vinnerne ser du her:

Kategori Produkt Produsent Fylke
Årets bakst Sirupstynnkake etter Bestemors oppskrift fra Rendalen Sirupstynnkakebakeriet Innlandet
Årets Drikk Solbærsaft Røyse Bærpresseri Viken
Årets Grønne Gråblå østerssopp Topp Sopp Rogaland
Årets Grønne foredlet Eplesidereddik frå Hardanger Ulvik Frukt & Cideri Vestland
Årets Kjøtt Vaktel Strand Gård Rogaland
Årets Kjøtt foredlet Vikedal spekeskinke, einerøkt modnet 3,5 år Vikedal Gårdsmat Rogaland
Årets Meieriprodukt Smør Valmsnes gård Innlandet
Årets Øl Imperial Gulrot Gose Drum Brew Agder
Årets Ost Holtefjell, vellagret Eiker Gårdsysteri Viken
Årets Sider Humlepung Aga Sideri Vestland
Årets Sjømat Seifilet, skinn og benfri Reinhartsen Agder
Årets Sjømat foredlet Sikkaviar Femundmat Innlandet
Årets Søtsak Vaffelhjerte Sverre Sætre Konditori Oslo
Kategori Produkt Produsent Fylke
Årets bakst Sirupstynnkake etter Bestemors oppskrift fra Rendalen Sirupstynnkakebakeriet Innlandet
Årets Drikk Solbærsaft Røyse Bærpresseri Viken
Årets Grønne Gråblå østerssopp Topp Sopp Rogaland
Årets Grønne foredlet Eplesidereddik frå Hardanger Ulvik Frukt & Cideri Vestland
Årets Kjøtt Vaktel Strand Gård Rogaland
Årets Kjøtt foredlet Vikedal spekeskinke, einerøkt modnet 3,5 år Vikedal Gårdsmat Rogaland
Årets Meieriprodukt Smør Valmsnes gård Innlandet
Årets Øl Imperial Gulrot Gose Drum Brew Agder
Årets Ost Holtefjell, vellagret Eiker Gårdsysteri Viken
Årets Sider Humlepung Aga Sideri Vestland
Årets Sjømat Seifilet, skinn og benfri Reinhartsen Agder
Årets Sjømat foredlet Sikkaviar Femundmat Innlandet
Årets Søtsak Vaffelhjerte Sverre Sætre Konditori Oslo
Kategori Produkt Produsent Fylke
Årets bakst Sirupstynnkake etter Bestemors oppskrift fra Rendalen Sirupstynnkakebakeriet Innlandet
Årets Drikk Solbærsaft Røyse Bærpresseri Viken
Årets Grønne Gråblå østerssopp Topp Sopp Rogaland
Årets Grønne foredlet Eplesidereddik frå Hardanger Ulvik Frukt & Cideri Vestland
Årets Kjøtt Vaktel Strand Gård Rogaland
Årets Kjøtt foredlet Vikedal spekeskinke, einerøkt modnet 3,5 år Vikedal Gårdsmat Rogaland
Årets Meieriprodukt Smør Valmsnes gård Innlandet
Årets Øl Imperial Gulrot Gose Drum Brew Agder
Årets Ost Holtefjell, vellagret Eiker Gårdsysteri Viken
Årets Sider Humlepung Aga Sideri Vestland
Årets Sjømat Seifilet, skinn og benfri Reinhartsen Agder
Årets Sjømat foredlet Sikkaviar Femundmat Innlandet
Årets Søtsak Vaffelhjerte Sverre Sætre Konditori Oslo
Powered by Labrador CMS