Nyheter

Sverre Fuglerud er seksjonsleder for samfunnskontakt i Blindeforbundet. Foto: Gorm Kallestad, NTB

Flertall vil ha blindeskrift på matvarer

Nesten seks av ti mener det bør komme krav om punktmerking av matvarer, ifølge en undersøkelse gjennomført for Norges Blindeforbund.

Publisert Sist oppdatert

Samtidig mener tre av fire at det er viktig at produkter som kan være farlige – vaskemidler og kjemiske produkter – blir merket med punktskrift. Nesten åtte av ti mener at viktig offentlig informasjon også må komme i punktskrift, fremgår det av undersøkelsen, som er utført av Ipsos.

– ­Ønsker vi oss et samfunn hvor personer som er blinde eller har sterkt nedsatt syn skal kunne delta på lik linje med alle andre, er vi nødt til å få punktskrift på produkter og kunne tilby informasjon tilgjengelig i punkt, sier Sverre Fuglerud, seksjonsleder for samfunnskontakt i Blindeforbundet.

– Det er jo kjekt å vite om det er melk eller juice man heller over havregrøten, legger han til.

Mandag 4. januar er FNs internasjonale dag for punktskrift, og i den forbindelse har Blindeforbundet bedt om et møte med landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF). Der vil de stille krav om punktmerking av dagligvarer. Hennes departementet viser imidlertid til at Helse- og omsorgsdepartementet er rett instans.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS