Nyheter

Foto: Kilian Munch / DLF

– Flest henvendelser om Emv

Dagligvaretilsynet har foreløpig ikke hatt noen formelle saker til behandling, men har fått mange henvendelser. Emv er det temaet som går mest igjen.

Publisert Sist oppdatert

Dagligvaretilsynets direktør Tor Erik Engebretsen (bildet) fortalte litt om hva tilsynet har arbeidet med frem til nå da han holdt innlegg på DLFs høstmøte torsdag.

– Vi har fått en god del henvendelser fra leverandører og andre, også Emv-leverandører og mellomstore lokalmatleverandører, forteller Engebretsen. De som kontakter tilsynet, har det til felles at de aller helst vil ordne opp i problemet selv.

Temaet som hyppigst går igjen, er Emv. I tillegg handler mange henvendelser om joint marketing-avtaler, der det kan være uklar spesifikasjon av gjenytelser eller uklar spesifikasjon av kompensasjon dersom gjenytelser ikke er som lovet. Innen joint marketing er det også mange myter, ifølge Engebretsen. Prisøkninger er også en gjenganger, og disse spørsmålene er ifølge tilsynsdirektøren både arbeidskrevende og detaljerte. Lokalmatleverandørene som har kontaktet tilsynet har ofte ekstra utfordringer, som distribusjon.

– Emv er det temaet som er viktigst og mest følsomt. Det er også viet stor politisk interesse, sier Tor Erik Engebretsen. Han synes kjedene har blitt flinke til å utvikle egne merkevarer.

– Når de er så flinke til merkevarebygging, stusser jeg litt over hvorfor de må ty til å kopiere merkevarene, sier han og avslører at mange av henvendelsene omhandler nettopp kopiering.

– Jeg er glad for at Næringslivets Konkurranseutvalg håndterer disse sakene, og vi skal ikke bli en konkurrent til dem, forsikrer han, men påpeker at tilsynet likevel også kan ta opp saker om kopiering.

Powered by Labrador CMS