Atle Rettedal (til venstre) i Trolltunga Robotics, Gunnar Johnsen og Lisbet Johnsen i GJ Machine, Kenneth Nilsson i RobotNorge, økonomisjef Laila Valdeland i Trolltunga Robotics og Jean-Marc Launay i GJ Machine.

 

Forsterker robotsatsing

Publisert: 15. juni 2021 kl 13.39
Oppdatert: 16. juni 2021 kl 09.32

Trolltunga Robotics skal utvikle nye innovative robotløsninger. Kompetansen styrkes, produkt- og tjenestespekteret økes og markedet utvides når sunnmørsbedriften GJ Machine nå blir en del av konsernet, heter det i en pressemelding.

Samarbeidet lenge

Trolltunga Robotics-konsernet består fra før av RobNor i Malmø, RobotNorge og Byte Motion på Klepp. Byte Motion er et oppstartsselskap innen kunstig intelligens, datamaskinsyn og programvare rettet mot robotikk.

GJ Machine i Skodje utenfor Ålesund har sin kjernekompetanse innenfor automatisering.

GJ Machine og RobotNorge utfyller hverandre kompetanse- og markedsmessig, og kjenner hverandre godt gjennom mangeårig partneravtale knyttet til integrasjon av roboter og systemer fra ABB Robotics.

Nyskapende prosjekter

GJ Machine og RobotNorge har hatt store leveranser blant annet innenfor prosess- og næringsmiddelindustri, og gjennomfører nå nyskapende prosjekter for selskaper som Tine, Q-meieriene og Wiig Gartneri, et av Norges største gartnerier med base på Orre på Jæren i Rogaland.

GJ Machine blir et søsterselskap til RobotNorge ved at Trolltunga Robotics kjøper aksjemajoriteten i GJ Machine. Jean-Marc Launay vil tiltre som daglig leder i GJ Machine i en overgangsfase.

Gründer Gunnar Johnsen vil fortsette som drivkraft og nøkkelperson i selskapet.

170 millioner i omsetning

Konsernet Trolltunga Robotics, GJ Machine inkludert, hadde i fjor en omsetning på rundt 170 millioner kroner. Totalt sett har konsernet 60 ansatte.

 

 

 

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – Dagligvarejobb