Tine beholder meieriene i Finnmark. Innfelt er Tines konserndirektør Per Ivar Berg i Tine SA.

Tine SA og CF Wesenberg

 

Fortsatt to Tine-meierier i Finnmark

Publisert: 28. januar 2021 kl 09.09
Oppdatert: 29. januar 2021 kl 08.17

I styremøtet 12. februar 2020 ble det vedtatt å sette i gang utredning av Tine Meieriet Sem, Tine Meieriet Alta og Tine Meieriet Tana. Sommeren og høsten 2020 har Tine prioritert utredningen av Sem og konsernstyret vedtok å videreføre både produksjon, lagerdrift og distribusjon på Sem under forutsetning av at det gjøres konkrete tiltak for å redusere kostnadene.

Lite å hente

Oppdaterte beregninger for Nord-Norge og erfaringer fra Sem tyder på at det er lite å hente med å endre på meieristrukturen i Nord-Norge, skriver selskapet i en pressemelding.

– Erfaringer fra strukturutredningen på Sem viser at reduserte produksjonskostnader raskt «spises opp» av økte logistikk-kostnader. Driften i Nord-Norge kjennetegnes av lange transportavstander og høye transportkostnader. Et strukturprosjekt er svært ressurskrevende, og med så begrenset potensiale antas effekten å være større ved andre forbedringsprosjekter, sier konserndirektør Per Ivar Berg.

Avgjørelsen om Finnmark ble tatt i styremøtet onsdag.

Velger forbedringstiltak

Selv om 2020 har vært et bra år for Tine økonomisk, taper selskapet andeler. Målet om å redusere kostnadene og bedre konkurransekraften gjennom effektiv drift er ikke blitt mindre viktig. Derfor settes det i gang forbedringsprosjekter for kostnadseffektivisering ved meieriene i Alta og Tana, men innenfor dagens struktur.

Saken fortsetter under annonsen

 

Ledige stillinger – Dagligvarejobb