Glacio-konsernet har kjøpt Göteborgs Fryshus AB. 

 

Glacio

Glacio går inn det svenske frysemarkedet

Publisert: 28. mai 2021 kl 10.36
Oppdatert: 31. mai 2021 kl 08.22

Aksjene fra Icemen Groupe ble kjøpt overtatt 1. januar i år, men den faktiske overtakelsen skjedde 19. mai.

Oppkjøpet markerer to viktige milepæler for Glacio. Det er både det første oppkjøpet som er gjennomført av Glacio, samtidig som det tar Glacio inn i det svenske markedet. Partene er enige om ikke å offentligjøre kjøpesummen,

– Vi er veldig entusiastiske over oppkjøpet av Göteborgs Fryshus, sier administrerende direktør Espen S. Karlsen i Glacio.

Mye å tilføre

– Dette er vår første virksomhet utenfor Norge. Vi har stor tro på at Göteborgs Fryshus har mye å tilføre til Glacio-konsernet. Göteborgs Fryshus har dyktige medarbeidere og ledelse, markedsledende kunder og en strategisk viktig lokasjon. Kort sagt, en veldig god match for Glacio, som vil styrke vårt tjenestetilbud og posisjon i markedet. Dette vil skape nye strategiske muligheter for oss og våre kunder.

Øker omsetningen

Glacio Cold Chain Logistics tilbyr 3PL-løsninger innenfor temperaturregulerte varer. I Norge tilbyr selskapene Glacio Fredrikstad, Glacio Rakkestad og Glacio Transport lagring og transport av fryste, kjølte og tempererte varer på Østlandet. Glacio er medlem i Constellation Cold Logistics med virksomhet i Norge, England, Belgia og Nederland.

Saken fortsetter under annonsen

Virksomheten i Norge omsatte for nesten 130 millioner i 2020:

  • Glacio Rakkestad AS har 19 ansatte og omsatte for 35,4 millioner kroner i 2020. Driftsresultatet ble 5,5 millioner.

  • Glacio Fredrikstad har 11 ansatte (timevikarer kommer i tillegg) omsatte for 31,2 millioner kroner i 2020. Driftsresultatet ble 4,0 millioner kroner.

  • Glacio Transport AS i Sarpsborg har 53 ansatte og omsatte for 61,4 millioner kroner i 2020. Driftsresultatet ble 2,2 millioner kroner.

Den nye virksomheten i Göteborg har to fryselagre, egne lastebiler og sentral beliggenhet rundt E6 og Göteborgs havn.

– Glacio har de riktige ambisjonene og vil kunne løfte Göteborgs Fryshus videre til det neste nivået. Vi er trygge på at Glacio er virksomheten som har best utgangspunkt for å skape verdi for våre kunder og utvikle våre medarbeidere, sier avtroppende toppleder og deleier Thomas Nydén.

Göteborgs Fryshus Service AB har 23 ansatte, omsetningen i 2020 var 36 millioner svenske kroner, og driftsresultatet ble 2,5 millioner SEK.

 

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – Dagligvarejobb