Nyheter

Fra venstre: Lars Giil, Audun Stensvold og Øyvind Schage Førde. Foto: Teodor Olving, Møller Medvind

Hansa Borg styrker seg på vin

Hansa Borg styrker seg på vin gjennom oppkjøp av Vinestor – en av Norges ledende vinimportører.

Publisert Sist oppdatert

Hansa Borg Holding AS har i dag inngått en avtale med Aars om oppkjøp av 100 prosent av aksjene i vinimportgruppen Vinestor. Hensikten er å styrke posisjonen sin innenfor drikkevarer i det norske markedet.

Vinestor har ifølge Hansa Borg en etablert organisasjon med solid fagkompetanse innenfor vin, og er dessuten blant de ti største leverandørgruppene til Vinmonopolet, med en markedsandel på om lag tre prosent av svakvinsalget.

– Jeg er glad for å kunne meddele at vi har kommet til enighet om å kjøpe 100 prosent av aksjene i Vinestor og vi ser frem til å ønske våre nye kollegaer velkommen til konsernet. Vinestor har en unik organisasjon med gjennomgående fagkompetanse innenfor vin og vinimport som bidrar til at vi sikrer oss en enda sterkere strategisk posisjon i Norge, sier administrerende direktør Lars Giil i Hansa Borg i en pressemelding.

– Vinestor har utviklet seg svært positivt den siste tiden under Aars sitt eierskap og jeg er sikker på at den positive utviklingen vil fortsette med Hansa Borg som ny eier, sier administrerende direktør Audun Stensvold i Vinestor.

Vinestor har vært heleid av Aars siden 2014, og selskapet er i dag godt posisjonert for videre vekst og nye steg i rett struktur.

– Vi er trygge på at Hansa Borg vil være både en langsiktig og riktig eier som kan ta selskapet over i neste fase, sier styreleder Øyvind Schage Førde i Aars.

Vinestor har vært heleid av Aars siden 2014. Både kjøper og selger er enige om å ikke gå ut med kjøpspris.

Powered by Labrador CMS