Nyheter

Hansson kommer ikke tilbake

Rasmus Hansson takket for seg i Handelens Miljøfond da han ble valgt inn på Stortinget i høst. Nå søkes det etter ny daglig leder.

Publisert Sist oppdatert

Da Rasmus Hansson ble daglig leder i Handelens Miljøfond i november 2018, var det etter mange år som Miljøpartiet De Grønnes (MDG) mest fremtredende talsperson.

Men Hanssons dager som politiker var ikke over, for i mai tok han permisjon fra stillingen i Handelens Miljøfond frem til stortingsvalget 13. september, for å drive valgkamp for MDG på fulltid. Hansson var andrekandidat på stortingslisten til Oslo MDG, og ble som kjent valgt inn på Stortinget.

I Arbeidsmiljølovens paragraf 33 C åpnes det for at Stortingsrepresentanter kan ha krav på permisjon fra arbeidsstedet under valgperioden, selv om det i en utredning konkluderes med at det ikke finnes en helt etablert praksis for dette. I stillingsutlysningen for ny daglig leder i Handelens Miljøfond ligger det imidlertid ingen begrensninger på hvor lenge lederen kan sitte.

– Har Rasmus Hansson sagt opp stillingen i forbindelse med at han ble valgt inn på Stortinget i høst?

– Det er ingen tidsbegrensning i denne stillingen, Rasmus kommer ikke tilbake, bekrefter Per Ivar Elton i konsulent- og rådgivningsselskap Dfind, som bistår styret i rekrutteringsprosessen.

Powered by Labrador CMS