Nyheter

Helthjem flytter inn i ny terminal

Helthjem flytter inn i 12.000 kvadratmeter på Vestby. Her skal over 150.000 pakker innom daglig.

Publisert Sist oppdatert

Distributøren Helthjem har vokst kraftig de siste årene, og kunne i første kvartal av 2021 melde om en økning i pakkevolumet på over 143 prosent.

Nå flytter selskapet den nasjonale hovedterminalen fra Nydalen i Oslo til Vestby kommune, hvor de får over 12.000 kvadratmeter å boltre seg på.

– Denne flyttingen er et solid løft for oss, og gjør at vi virkelig er klare for netthandelens høytid over sommeren og videre sterk vekst de neste årene. Korona har permanent endret vaner hvor det er tydelig at folk setter pris på vår raske og enkle hjemlevering, sier daglig leder Anders Lunde Angen i Helthjem i en pressemelding.

Pakkesorteringen i Vestby er allerede i full gang, etter oppstart 6. juni, uten at det har vært noen nevneverdige utfordringer.

– Vi så sommeren 2020 at vi raskt måtte få mer plass for å kunne vokse videre. Heldigvis har vi i Helthjem de flinkeste folka, hvor vi har besluttet ny lokasjon, planlagt overføringen og flyttet produksjonen, på under ett år. Det vil jeg si er et lite stykke logistikkhistorie, og jeg er svært takknemlig for de utallige timene mine kollegaer har lagt ned i et vel gjennomført prosjekt, sier Angen.

Selskapet ruster nå opp for å håndtere 150.000 pakker daglig i de nye lokalene, hvor hurtighet er en av de viktigste nøkkelfaktorene:

– Vår raske levering er en av de viktigste grunnene til at stadig flere nettbutikker velger Helthjem. Vår nye terminal i Vestby sikrer at vi vil klarer å sortere lynhurtig, og vi kan tilby levering til over 50 prosent av Norges befolkning innen 12 timer etter at pakkene har vært innom terminalen, sier Angen.

Helthjem har nå store ambisjoner om videre vekst innen både frakt for nettbutikker og mellom privatpersoner over hele landet.

Helthjem er et distribusjonssamarbeid mellom medieselskapene Schibsted, Amedia og Polaris.

Powered by Labrador CMS