Nyheter

Vinneren av Årets Ladejarl er Deeyah Khan. Foto: Geir Dokken

Her er vinneren av Årets Ladejarl 2021

Vinneren av Årets Ladejarl kjemper for likeverd og utmerker seg som uredd og kompromissløs. Prisen på to millioner kroner tildeles Deeyah Khan.

Publisert Sist oppdatert

– Deeyah er modig, uredd og har en fanatisk stahet på sine verdier. Hun jobber mot ekstremisme med respekt som våpen. Deeyah Khan står for verdier vi ønsker å belønne med Årets Ladejarl-prisen, sier Odd Reitan i en pressemelding.

Med et kamera og en mikrofon kjemper Deeyah for kvinners rettigheter og hvordan vi kan håndtere hat og diskriminering gjennom forståelse og empati. Hun tør å belyse vanskelige tema, som ofte ikke blir snakket om.

– Jeg er sjokkert og overveldet over å høre at jeg er blitt valgt som Årets Ladejarl. Jeg er så rørt og dypt takknemlig. Dette er ikke bare en stor ære for meg, denne anerkjennelsen og prisen gjør det mulig for meg å fortsette å gjøre mer av arbeidet mitt både med og uten kamera, sier Deeyah Khan.

Deeyah Khan jobber som filmregissør hvor temaer som polarisering, rasisme, kvinners rettigheter, menneskerettigheter, kunstnerisk ytringsfrihet og interkulturelle problemstillinger settes sterkt lys på.

– Vi kan la oss inspirere av Deeyahs evne til å skape forandring. Hun har selv opplevd urett og slåss for at neste generasjon skal unngå den samme urettferdigheten, sier Reitan.

Ifølge juryen er vinneren uredd og kompromissløst stått opp for sine standpunkt og sine verdier innenfor ulike temaer, og fortalt historiene til de som tradisjonelt er lite synlige i offentligheten.

– Med stort mot og imponerende stamina har vanskelige og kontroversielle temaer innen ulike områder blitt kritisk belyst. Arbeidet har virkelig blitt lagt merke til internasjonalt. Blant dagens kvinnelige muslimer er hun en av de sterkeste stemmene, som står opp for likeverd! Hun er et synlig og slagkraftig forbilde for alle, og lar seg ikke tie til taushet, heter i juryens begrunnelse.

Årets Ladejarl finansieres og gis av Reitan AS. Prisen er på to millioner kroner, og i tillegg får vinneren skulpturen «Colonialmajoren» av Per Sverre Dahl. Prisen gis en person som har utmerket seg i arbeidet for et varmere samfunn gjennom verdibasert ledelse og arbeid. Det hele motiveres av selskapets visjon om å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet.

Se film om Årets Ladejarl 2021 under.

Powered by Labrador CMS