Nyheter

I 2017 kapret Coop Mega Oppdal tredjeplassen i Årets matgledebutikk. Nå er ass. ferskvaresjef Christell Bakk og resten av teamet klare til å prøve seg igjen.

Hvem sprer mest matglede?

Sist uke gikk startskuddet for Årets matgledebutikk 2021, med «pandemijusterte» kriterier av smittevernhensyn.

Publisert Sist oppdatert

Til sammen 121 butikker skal i år konkurrere om tittelen Årets matgledebutikk i klassene lavpris og fullsortiment.

– Vi er veldig glade for at så mange vil være med i år, med tanke på situasjonen, sier matgledegeneral Veronica Ramberg i Tine.

Ramberg synes det kanskje er ekstra viktig å gjennomføre Årets matgledebutkk nettopp i år. Konkurransen, som arrangeres av Tine i samarbeid med Dagligvarehandelen, har som formål å spre matglede gjennom gode matopplevelser og inspirerende aktiviteter i butikk.

– Situasjonen landet vårt er i, gjør at vi tilbringer mesteparten av tiden hjemme. I en slik annerledes hverdag ønsker vi å kunne bidra positivt. Å bli møtt av matglede i butikken kan inspirere og glede folk ekstra mye i disse dager. Det kan bidra til at kunden gleder seg til å komme hjem til kjøkkenet og sette i gang med matlaging, og lage gode matopplevelser i hjemmet, mener hun.

Som før, vil Årets matgledebutikk inneholde tre kampanjeperioder. I år heter disse henholdsvis «pizza og taco», «vårhygge», og ikke minst «festdager i mai». Det blir likevel en litt annerledes konkurranse i år, sammenlignet med foregående år.

– Det er selvfølgelig fortsatt lov å la kreativiteten få fullt spillerom, og gjøre seg flid med utstillinger, sameksponeringer, oppskrifter og alt annet som kan inspirere kundene. Pandemien gjør det derimot vanskelig å gjennomføre demoer og smaksprøver på normalt vis, og det gjenspeiles naturligvis i kriteriene, sier Ramberg.

– Som en kompensasjon for at demo-aspektet utgår, har vi tilbudt kjedene skjermer ute i butikk. Der vil vi vise korte «how to»-filmer, hvor kundene får se hvor enkelt det er å lage skikkelig digge ting fra bunnen, supplert med masse fine bilder av de ulike rettene, forteller matgledegeneralen.

Årets konkurranse avholdes i perioden uke 9 til og med uke 21.

Les hele saken i papiravisen!

Powered by Labrador CMS