Nyheter

Bernt Børnich, daglig leder i Halodi Robotics.

Italienere vil ha norsk robot

Norske Halodi Robotics har inngått samarbeid med det italienske emballasjeselskapet Altopack.

Publisert Sist oppdatert

Halodi Robotics og Altopack har inngått avtale om at de sammen skal utvikle Altopack Packaging Robot. Den humanoide roboten skal brukes til å etterfylle forbruksmateriell som plast, papp og lignende på emballasjemaskiner. Dette gjelder primært matvarer, men også andre varer. Pakkeroboten skal være klar for levering i 2023.

– Arbeidslivet bedre

Som del av utviklingssamarbeidet går Altopack også inn på eiersiden av Halodi Robotics. Selskapene har ikke oppgitt de finansielle detaljene.

– Kundene våre har alltid ansett Altopack som markedsledende når det gjelder å ta i bruk moderne teknologi i løsningene våre. Ved å inngå samarbeid med Halodi Robotics tar vi et stort skritt fremover for å beskytte dette konkurransefortrinnet, sier administrerende direktør Giuseppe Vezzani i Altopack i en pressemelding.

Altopack designer, utvikler og leverer automatiserte systemer for pakking av matvarer som pasta, ris, frysevarer, dyrefôr og annet. Blant annet er Barilla pasta, som du finner i norske dagligvarebutikker, pakket av Altopacks systemer.

– I Halodi har vi stor tro på at våre roboter kan gjøre arbeidslivet bedre slik at ansatte kan prioritere oppgaver hvor de kan skape større verdi. Samarbeidet med Altopack er et glimrende eksempel på dette, sier administrerende direktør Bernt Børnich i Halodi Robotics i en melding.

Dagligvarerobot

For kort tid siden inngikk Halodi Robotics også en avtale med Strongpoint for å utvikle en robotisert dagligvareløsning i butikk. Verdien av partnerskapet er estimert til omtrent åtte millioner norske kroner, hvor cirka halvparten er til forskning og utvikling i prosjektet og halvparten er en direkte investering i Halodi Robotics.

Halodi Robotics´ mål med partnerskapet med Strongpoint er å utvikle en robotisert løsning for dagligvarehandelen som vil hjelpe de ansatte med repetitive oppgaver.

– Dagligvaresektoren er en annen bransje hvor vi ser enorme muligheter for bruk av roboter for å støtte de ansatte, sier Børnich.

Powered by Labrador CMS