Nyheter

Jysk blir medlem i Handelens Miljøfond

Med Jysk som ferskt medlem er Handelens Miljøfond et viktig steg nærmere full oppslutning i handelen.

Publisert Sist oppdatert

–Jysk har lenge vært på ønskelisten over medlemmer. Nordmenn handler mye til hjemmet, og kanskje enda mer i en tid der vi må holde oss hjemme store deler av tiden. De nye midlene fra Jysk vil gjøre oss i stand til å gjøre en enda større miljøforskjell, sier medlems- og kommunikasjonssjef Mari Nordstrøm i Handelens Miljøfond i en pressemelding

Alle butikker som omsetter plastbæreposer kan bli medlem i Handelens Miljøfond. Medlemmene bidrar med 50 øre per plastpose til fondet, og midlene er øremerket miljøtiltak knyttet til plast.

– Handelens Miljøfonds medlemmer representerer i dag rundt 70 kjeder med nær 12 000 utsalgssteder, og omsetter over 85 prosent av alle plastbæreposer i Norge. Medlemmene spenner fra de store norske dagligvarekonsernene, fag- og servicehandelskjeder til en rekke enkeltbutikker. Jysk er den andre aktøren innenfor møbelsegmentet som blir medlem i fondet, sier Nordstrøm.

Handelens Miljøfond har nær 100 prosent oppslutning i dagligvarehandelen, og høy oppslutning innen kiosk-, bensin- og servicebransjen, men mangler fortsatt en del butikker i faghandelen.

– Derfor er det ekstra gledelig å se at en stor aktør som Jysk nå blir med i handelens felles store satsning innen plast og miljø, sier Nordstrøm.

– Det har vært et enkelt valg å bli en del av Handelens Miljøfond og få muligheten til å bidra til det viktige arbeidet rundt plastreduksjon. Hos Jysk står bærekraft høyt på agendaen, og vi jobber mot spesifikke mål for å gjøre vårt selskap mer bærekraftig slik at våre kunder kan være med å ta enkle miljøvennlige valg for fremtiden, sier Martina Pohjanen, leder i Jysk Norge.

Handelens Miljøfond ble stiftet i november 2017 og er nå Norges største private miljøfond. Fondet er handelens felles storsatsing for å løse miljøproblemer knyttet til plast, og midlene kommer fra medlemmene som betaler 50 øre for hver plastbærepose de omsetter i Norge.

Powered by Labrador CMS