Nyheter

Med et overskudd på 3,5 millioner kroner, drypper det også på Hval-aksjonærene. Foto: Are Knudsen

Kjempevekst i Hval Sjokoladefabrikk

Hval Sjokoladefabrikk ASA fikk en omsetning på 67 millioner kroner i 2020, mot 43 millioner året før. Det utgjør en vekst på 56 prosent.

Publisert Sist oppdatert

Overskuddet ble på 3,5 millioner kroner i 2020, mot minus 1 million året før. Det er første gang siden 2017 at selskapet går i pluss. På bakgrunn av det gode resultatet, vil styret foreslå til generalforsamlingen et utbytte på 1,6 millioner kroner, opplsyer Rolf Rune Forsberg i et aksjonærbrev.

Hval gjorde en avtale med Rema i 2020 som utgjorde 35 prosent av økningen. Det er salget av den nye sjokoladeplaten Mjølkeruta som Hval produserer for Rema som har slått god an i alle Rema sine 650 butikker. Dette har ifølge Hval-sjefen kommet på toppen av et ellers godt salget til andre kunder.

Hval økte salget til øvrige kunder med 20 prosent i 2020, mens salget til taxfree og butikkene på den svenske siden av grensen har stanset helt opp.

– Det ble installert ny produksjonslinje for sjokolade i 2017. Det innebar et betydelig økonomisk løft, som samtidig la til rette for den volumøkningen vi opplever nå. Ordreinngangen frem til nå i år er større enn fjoråret, og dette skylles i stor grad at sjokoladeavgiften ble fjernet av stortinget 1 januar i år, etter mange års intenst lobby arbeid, skriver Forsberg til aksjonærene.

Powered by Labrador CMS