Annonse
Illustrasjonsfoto: Audun Braastad, NTB scanpix
Krim

Kjøpmann dømt for korrupsjon

Franchisetakeren fikk ifølge dommen øl som motytelse fra Ringnes-ansatt, og skal ha kjøpt minst tre halvpaller med øl svart. Han betalte med kontanter og dagligvarer fra Rema-butikken, skriver Finansavisen.

Det var 20. juni 2017 at politiet pågrep en selger i Ringnes i det han var i ferd med å flytte øl med sin egen bil fra et lager i en Rema 1000-butikk i Hammerfest. Politiet var tipset om at mannen underslo øl og brus fra arbeidsgiveren sin.

Selv om Ringnes-selgeren har erkjent alt i avhør og i retten, har Rema-kjøpmannen hele tiden nektet for grovt heleri. Men en rekke tekstmeldinger mellom de to avslører ifølge lagmannsretten hva som har skjedd. Nå er han dømt til 45 dagers fengsel både for grovt heleri og ni tilfeller av korrupsjon, samt inndragning av 57.000 kroner.

Skyldspørsmål fra lagmannsretten kan ikke ankes, men straffeutmålingen og inndragningen på 57.000 kroner til staten, samt saksbehandlingsfeil og lovanvendelsen under skyldspørsmålet, kan ankes til Høyesterett. Mannens forsvarer, Finn Olav Smith, sier til Finansavisen at kjøpmannen mener seg uritkig domfelt og vil benytte seg av de ankemulighetene han har.

Annonse
Annonse