Nyheter

Forbruket av rødt kjøtt gikk ned for andre år på rad i 2020 og er nå på sitt laveste nivå siden 2015. Foto: Gorm Kallestad, NTB

Kjøttproduksjonen på sitt laveste nivå på fem år

Produksjonen av rødt kjøtt fra storfe, svin og sau har gått ned for andre år på rad. Nå er produksjonen på sitt laveste nivå siden 2015.

Publisert Sist oppdatert

I fjor gikk produksjonen ned med 1.651 tonn til 240.950 tonn, noe som tilsvarer en nedgang på 0,7 prosent. Året før stupte produksjonen med litt over 11.000 tonn, skriver Nationen.

Tallene har avisen hentet inn fra kjøttbransjens fag- og forskningssenter Animalia.

Nedgangen kommer etter flere år med vekst, men samlet sett de siste ti årene har produksjonen av rødt kjøtt bare økt med beskjedne 5.200 tonn eller rundt 2 prosent.

I samme periode har folketallet her i landet økt med rundt 500.000, altså rundt 10 prosent.

– Forbruket av rødt kjøtt har vært nokså stabilt, men svakt minkende per person, sier fagdirektør Ola Nafstad i Animalia.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS