Nyheter

– Vårt mål er jo selvsagt at folk skal bli oppmerksom på merket, og at dette skal føre til en større bevissthet rundt den offisielle norske anbefalingen om inntak av tre meieriprodukter daglig, sier direktør ved Opplysningskontoret for Meieriprodukter, Ida Berg Hauge.

– Kostrådsmerking av meieriprodukter er en suksess

I april lanserte Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) et «3 om dagen»-merke. En undersøkelse fra Norstat viser at 24 prosent av den voksne befolkningen husker å ha sett merket.

Publisert Sist oppdatert

– Dette feirer vi som en suksess, sier direktør Ida Berg Hauge i Melk.no i en pressemelding.

«3 om dagen»-merket skal bidra til å øke kjennskapen til helsemyndighetenes offisielle kostråd om å få i seg et daglig inntak av magre meieriprodukter spesifisert til tre porsjoner daglig. Melk.no har jobbet med å få industrien til å benytte merket på emballasje og i deres kommunikasjon. I løpet av våren og sommeren har merket både vært eksponert på melkekartonger, yoghurtpakninger og i TV-reklame.

I mai, noen uker etter lansering, hadde 18 prosent fått med seg «3 om dagen»-merket. I august var andelen allerede oppe i 24 prosent. Den yngste gruppen i Norstat-undersøkelsen, 18 til 29 år, var den aldersgruppen som overlegent mest hadde fått med seg det nye merket. Andelen som sa at de kjenner til merket steg fra 36 prosent i mai til 43 prosent i august. Og nesten en tredjedel av disse hadde sett merket på pakning eller emballasje, med TV-reklame som en god nummer to.

– Dette er adskillig bedre resultat på kort tid enn vi kunne se for oss, Ida Berg Hauge, som er en av arkitektene bak merket.

– Vårt mål er jo selvsagt at folk skal bli oppmerksom på merket, og at dette skal føre til en større bevissthet rundt den offisielle norske anbefalingen om inntak av tre meieriprodukter daglig, sier Berg Hauge.

Den nye undersøkelsen viser at eksponeringen av merket tydelig fører til at langt flere får med seg helsemyndighetens anbefaling. Og en av tre som har sett merket sier de har økt eller vurderer å øke sitt forbruk av meieriprodukter – spesielt av melk.

Powered by Labrador CMS