Nyheter

En forbrukerundersøkelse fra 2020 viser at det er «gryterester», grønnsaker og frukt som ligger høyest på listen over mat folk har kastet siste uken.

Kutt matsvinn – rydd kjøleskapet

En tredjedel av mat som produseres i verden blir aldri spist fordi maten blir ødelagt og kastet.

Publisert Sist oppdatert

Matsvinn oppstår når spiselig mat kastes eller brukes til noe annet enn menneskemat. Bærekraft er blitt et ord vi hører igjen og igjen – og mange, spesielt yngre forbrukere er opptatt av hvordan de selv kan bidra til å redde verden litt. En god start er å unngå matsvinn hjemme – det er bra for både miljøet og for egen økonomi.

– Det er utrolig tilfredsstillende å lage mat på «tomt kjøleskap» og samtidig få vasket ut av grønnsakskuffen og gjort klar for nye friske varer til helgen, sier Gerd Byermoen i Opplysningskontoret i frukt og grønt i en pressemelding.

Det er gjort en stor innsats for å redusere matsvinnet i flere ledd. Satsingen på å redusere matsvinn har vært viktig og vellykket i butikkene med nedprising av varer som snart går ut på dato som et viktig tiltak, men fortsatt er det hjemme vi alle kan gjøre mest.

En forbrukerundersøkelse fra 2020 viser at det er «gryterester», grønnsaker og frukt som ligger høyest på listen over mat folk har kastet siste uken.

– De aller fleste opplever å ha rester av både råvarer og middagsrester i kjøleskapet som bare blir stående og til slutt kastet. Det er ingen god følelse. Se på det som en morsom utfordring å lage noe godt av restene, oppfordrer Byermoen.

Powered by Labrador CMS