Nyheter

F.v: Administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat Nina Sundqvist, Landbruks- og matminister Olaug Bollestad, Paul Nygård og Jorun Beate Nygård. Foto: Kaja Schill Godager (LMD)

Landbruks- og matministeren hedret geita under Bergen Matfestival

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad hedret Spekekjøt av geit fra Kandal kjøtt med Spesialitetsmerket under åpningen av Bergen Matfestival fredag.

Publisert Sist oppdatert

Spekekjøt av geit lages hos familiebedriften Kandal Kjøtt DA i Nordfjord hvor de har drevet med geitehold i flere generasjoner. Kandal Kjøtt bruker primært geitekjøtt fra egen besetning, men på grunn av den store etterspørselen er det også innslag av innkjøpte dyr fra regionen.

Ikke bare fikk de tildelt Spesialitetsmerket, men Kandal Kjøtt fikk også prisen for årets lokalmatprodukt for produktet Grillbein av kje, skriver Stiftelsen Norsk Mat i en pressemelding.

Geitelårene som brukes til Spekekjøt av geit masseres med grovt salt og tørrsaltes videre til ønsket kvalitet. Deretter henges det på stabbur for naturlig lufttørking. Om Spekekjøt av geit sier juryen at kjøttet er bra saltet og tørket, godt balansert, mild og naturlig smak og et tvers igjennom flott produkt.

Powered by Labrador CMS