Nyheter

En fersk undersøkelse gjort av Yougov i 2021 for Matprat viser at 62 prosent av nordmenn har lav kunnskap om hvordan reindrift foregår. Foto: Matprat

Lav kunnskap om norsk matproduksjon

Lørdag 6. februar er det samefolkets dag. En fersk undersøkelse gjort av Yougov i 2021 for Matprat viser at 62 prosent av nordmenn har lav kunnskap om hvordan reindrift foregår.

Publisert Sist oppdatert

Reindrift foregår over store deler av landet vårt, men ifølge undersøkelsen er det færre enn 50 prosent som vet at det er reindrift i andre fylker enn Troms og Finnmark. Og hele 95 prosent vet ikke at det foregår reindrift i Viken, Vestland eller Møre og Romsdal.

– Det er litt overraskende at det er så liten kjennskap til hvor store deler av landet som faktisk har reindrift, sier prosjektansvarlig for reinkjøtt Ragnhild Kolvereid i Matprat i en pressemelding.

Ifølge undersøkelsen svarer 60 prosent at de først og fremst spiser reinkjøtt fordi det er smakfullt og godt. Kolvereid mener resultatene fra undersøkelsen tydelig viser et informasjonsbehov, for å minske gapet mellom maten vi spiser og kunnskapen om hvor den kommer fra.

Powered by Labrador CMS