Programleder Eirik Bergesen og direktør Tor Erik Engebretsen i Dagligvaretilsynet diskuterer konkurranseforholdene i bransjen i NHO Mat og Drikkes nye podcastserie.

NHO Mat og Drikke

 

Lyden av Neste Måltid

Redaksjonen
Publisert: 22. november 2021 kl 08.34
Oppdatert: 22. november 2021 kl 08.41

– I serien snakker vi om konkurransen i verdikjeden for mat og drikke, rekruttering, grensehandel og folkehelse, sier Ingunn Storetvedt Eriksen, direktør for kommunikasjon og marked i NHO Mat og Drikke i en pressemelding.

Veikart mot 2030

Bakgrunnen for podcastserien er NHO Mat og Drikkes veikart med samme navn. I veikartet pekes det på ti ambisjoner for næringen frem mot 2030.

– Ved å lage en podcastserie som tar utgangspunkt i veikartet, ønsker vi å nå ut til flere med et viktig budskap, sier Eriksen.

Sentrale temaer

Fire av fem episoder er klare, og du kan høre dem her.

Her er temaene:

Saken fortsetter under annonsen

Folkehelse: Hvilket ansvar har myndighetene, og hvilket har forbrukerne selv for helseeffekten av maten og drikken vi spiser? Deltakere: Linda Granlund i Helsedirektoratet om verdien av å oppdra folket gjennom helseråd og filosofen Lars H. Svendsen om enkeltindividets rett til å ta ukloke valg.

Grensehandel: Hva betyr grensehandel for folkehelse, arbeidsplasser og klima? Deltakere: Ordfører Eli Wathne i grensekommunen Kongsvinger, Johanna Ellefsen Rostad i Ringnes og Anne Berit Aker Hansen i NNN, som representerer 28.000 ansatte i mat- og drikkenæringen.

Konkurranse: Hvor sitter egentlig makten, og er dette noe forbrukerne tjener på – eller ikke? Deltakere: Direktøren Tor Erik Engebretsen i Dagligvaretilsynet, professor Frode Steen ved NHH, og Petter Haas Brubakk i NHO Mat og Drikke.

Rekruttering: Norsk mat- og drikkeindustri trenger stadig mer og yngre arbeidskraft. Hvem skal lage ditt neste måltid? Deltakere: Freia Mondelez og Bakehuset som hver dag jobber med rekruttering og lærlinger, og Fafo-forsker Anna Hagen Tønder, som kan mye om rekruttering av fagarbeidere.