Nyheter

Lys i tunnelen for Oslo-kioskene

I fjor hadde kioskbransjen et dramatisk fall i omsetningen, og særlig stor var nedgangen i Oslo. Nye lettelser i koronarestriksjonene gjør utsiktene lysere.

Publisert Sist oppdatert

Dersom smittesituasjonen i Oslo ikke forverres, oppheves nemlig de strenge reglene for skjenking og hjemmekontor mandag 5. juli.

Det opplyser helsebyråd Robert Steen til TV 2.

Oslo planlegger ellers å følge de nasjonale koronareglene fra mandag. Hovedstaden har levd med strenge, lokale tiltak i lang tid.

Oslo har i dag forskriftsfestet at ansatte skal ha hjemmekontor så langt det er praktisk mulig. Dette har ført til en dramatisk omsetningsnedgang for kiosknæringen. Som du tidligere har lest i Dagligvarehandelen, falt omsetningen med 23,4 prosent i 2020, og det var særlig hovedstadens kiosker som bidro til de svake tallene.

Dersom hjemmekontorforskriften oppheves mandag, slik det hevdes, kan det innebære at de som jobber i hovedstaden vender tilbake til sentrumsgatene etter sommerferien. Det vil i så fall innebære begynnelsen på slutten av en halvannet år lang økonomisk pine for kiosknæringen i Oslo.

Kilder: TV2, NTB, NielsenIQ

Powered by Labrador CMS