Ingvill Størksen er direktør for Virke dagligvare.

 

Matprisene ned 2 prosent på ett år

Publisert: 10. juni 2021 kl 11.10
Oppdatert: 10. juni 2021 kl 13.55

Tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) viser at prisene på mat og drikke gikk ned med 0,6 prosent i mai 2021.

Særlig matvarer som sjokoladeprodukter, meierivarer og spekemat viste nedgang i perioden, og samlet sett sank matvareprisene med 0,6 prosent.

– Holder prisveksten nede

– SSBs tall viser tydelig at matprisene bidrar til å holde den generelle prisveksten i samfunnet nede, sier Ingvill Størksen, direktør for Virke dagligvare, i en pressemelding.

Prisene på mat og alkoholfrie drikkevarer går som regel ned i typiske tilbudsperioder som jul, påske og skolestart, mens prisene regulerer seg på andre tidspunkt på året.

Mai-fall tre år på rad

– Mai har tradisjonelt vært en måned der matprisene har regulert seg noe opp. Mai 2021 er derimot det tredje året på rad der prisene synker. De siste 12 månedene har matprisene gått ned med 2 prosent.  Prisene på varer og tjenester generelt har økt med 2,7% i samme periode. Den knallharde konkurransen mellom dagligvarekjedene bidrar fortsatt til å holde prisveksten nede, sier Størksen.

Annonse

Prisfall på blant annet mat, møbler og innredning bidro til at konsumprisindeksen totalt falt med 0,1 prosent i mai. Fra mai 2020 til mai 2021 økte konsumprisindeksen med 2,7 prosent, skriver SSB.

 

 

Ledige stillinger – Dagligvarejobb