Nyheter

Meny-butikkene tilbyr én til tre ulike matposer; «Bakevarer» til kr. 39, «Varmmat» med produkter fra varmeskapet til kr. 39 og generell «Forundringspose» (diverse kolonialvarer som kjøtt, fisk, frukt, grønt meieriprodukter) til kr. 49. Foto: Meny

Meny har reddet 300.000 matporsjoner fra å bli kastet

Gjennom matredder-appen Too Good To Go har Meny-butikkene reddet 300.000 matporsjoner fra å bli kastet. Dette tilsvarer 750 tonn CO2-utslipp spart.

Publisert Sist oppdatert

Høsten 2017 testet Meny ut det å legge inn overskuddsmat i appen Too Good To Go. Nå er 117 Meny-butikker med i ordningen, og i midten av desember 2020 nådde supermarkedkjeden en milepæl: 300.000 matporsjoner var reddet.

– Meny, som var en våre første samarbeidspartnere, ligger helt i toppen på mest CO2-utslipp spart via matredder-appen vår. Matposene fra Meny rives bort så snart de blir lagt ut i appen, og mange av brukerne har markert dem som favoritter, sier daglig leder Ann-Kristin Raknes Pfründer i Too Good To Go i en pressemelding.

Meny har som mål å redusere matsvinnet med 50 prosent innen 2025. En rekke tiltak er innført, både mot kunder og bakover i verdikjeden.

– Too Good To Go er et strålende konsept for oss som ønsker å ha et godt utvalg av ferskvarer, bakevarer og varmmat også på kveldstid. Det som blir til overs, kan vi legge i overskuddsposene. Vi slipper å kaste mat og kundene får god mat til en billig penge, sier miljøansvarlig Erik Halstensen i Meny.

Målet til Meny i 2021 er at alle deres butikker skal benytte seg av Too Good To Go.

– Å ha presise innkjøp er den mest effektive måten å redusere matsvinnet på, derfor jobber vi løpende med data- og innkjøpsrutiner. Vi vil aldri treffe 100 prosent og derfor er Too Good To Go et glimrende verktøy, sier Halstensen.

Powered by Labrador CMS