Annonse
Svært mange møtte opp til åpningen av Holmlia senter.
Politiet møtte mannsterkt opp for å dirigere trafikken og rholde orden i rekkene da strømmen gikk på Holmlia senter. 
Ved 13-tiden ble det klart at senteret ikke kunne åpne torsdag likevel.
Strømbrudd stoppet senteråpning

Meny reddet varene

Det er Obos som er byggherre for nye Holmlia senter, og som hadde invitert til storstilt åpningsfest. Men så gikk strømmen. For Meny Holmlia ble det 90 i overkant spennende minutter før de kunne puste ut.

– Vi ble heldigvis prioritert, slik at den begrensede strømmen som fantes i nettet gikk til oss, forteller en lettet driftssjef Marius Thorne i Meny.

– Vi var vel uten strøm i halvannen time før vi fikk den tilbake. I mellomtiden fikk vi lagt på lokk og dekket til frysere og kjøleskap. Alle  kjøl- og frysleverandørene var på plass og holdt øye med tempereaturene i diskene hele tiden, og det gikk heldigvis bra. Vi måtte ikke svinne noen ting, bortsett fra det som lå i varmeskapet. Men det ga vi til de ansatte, så det ble snarere litt god personalmat enn svinn, sier Thorne.

– Den siste beskjeden vi har fått går ut på at åpningen flyttes til klokken 9 fredag. Vi tar nå kontakt med Kirkens bymisjon og hører om de vil ha de dagferske brødene våre, opplyser driftsjefen.

To og et halvt år er gått siden Meny-butikken stengte dørene i det gamle senteret på Holmlia, og lokalbefolkningen har nok sett frem til å få tilbake supermarkedet. Dagligvarehandelen, som sto utenfor sammen med et stort antall fremmøtte og forgjeves ventet på at senteret skulle åpne, overhørte flere som hadde tenkt seg nettopp på Meny. Nå får de en ny sjanse fredag.

– Det er første gang jeg har hørt om at en Meny-åpning er blitt utsatt på åpningsdagen, og det er selvfølgelig fryktelig leit at det ikke gikk som planlagt. Men vi har fått reddet varene, og det er det viktigste. Og så vil det jo være en åpning vi aldri glemmer, fastslår Thorne med glimt i øyet.

Annonse
Annonse