Nyheter

Dette Kronfågel-produktet har man kunnet finne i frysedisken hos Meny og i deres netthandelsløsning. Foto: Meny.no

Meny trekker omstridt kylling

Den svenske kyllingprodusenten Kronfågel har fått mye kritikk for måten dyrene behandles på. Meny har hatt kyllingen i butikkhyllene, men trekker partiet med frosne kyllingfileter med virkning fra tirsdag morgen, skriver VG.

Publisert Sist oppdatert

Hver dag slaktes 200.000 kyllinger i Kronfågels anlegg i Katrineholm i Sverige. Produsenten har tidligere fått massiv kritikk, etter at Aftonbladet i mai avslørte at kyllingene blir skåldet levende i slakteprosessen. Nå er Kronfågel igjen i søkelyset etter nye avsløringer om kyllingenes leveforhold også før de blir slaktet. Aftonbladet kommer med nye opplysninger om at enkelte kyllinger blir fastklemte og svært skadet under selve transporten til slakteriet, og at fuglenes vinger, hodet, og kroppsdeler brytes av i prosessen.

Det svenske kyllingmerket har ifølge VG også vært å finne i Norge, hos Meny. Det reagerer Dyrebeskyttelsen Norge sterkt på. Etter at VG omtalte avsløringene om Kronfågel mandag kveld, har Meny valgt å trekke produktet.

– Meny aksepterer ikke at dyr behandles dårlig, og har grunnet usikkerhet rundt dyrevelferden hos Kronfågel kylling, valgt å trekke partiet med frosne kyllingfileter med virkning fra tirsdag morgen, sier kommunikasjonssjef i Meny, Nina Horn Hynne til VG. Kronfågel-produktet vil ikke bli solgt i Meny, men sendt tilbake til leverandøren.

– Det er veldig trist at man velger pris fremfor dyrevelferd. Det ser vi at kjedene gjør igjen og igjen, sier daglig leder i Dyrebeskyttelsen Norge, Åshild Roaldset til avisen.

Powered by Labrador CMS