Nyheter

Koronapandemien og høy etterspørsel fører til at det blir importert mer ribbe enn normalt inn mot jul. Foto: Gorm Kallestad, NTB

Mer importribbe enn normalt på grunn av koronapandemien

Det vil bli importert mer ribbe enn normalt inn mot jul. Årsaken er blant annet koronapandemien og høy etterspørsel.

Publisert Sist oppdatert

– Det vil bli nok ribbe i år, men som i fjor, litt mer importert ribbe enn normalt som følge av at grensene har vært stengt i en lengre periode, men det er lagt til rette for at det er nok råvare, sier Ole Nicolai Skulberg i Nortura Totalmarked til Nationen.

– Det slaktes mye norsk gris, og slaktingen øker noe fram mot jul, så det aller meste av ribba blir dekket med norsk råvare, sier Skulberg.

Ifølge grisebøndenes avls- og interesseorganisasjon, Norsvin, er det vanskelig å være selvforsynt på ribbe på grunn av den enorme etterspørselen i en veldig kort tidsperiode.

– Norge er ikke selvforsynt med ribbe siden det er stor forskjell i etterspørsel gjennom året, og for lite volum i kvoten for innfrysing. Vi ser også en generell nedgang i produksjonen av gris. Dessuten er vi avhengige av å bruke hele dyret, ikke bare den svært etterspurte ribba, som grisen jo dessverre bare har to av selv om det er jul, sa styreleder i Norsvin, Menes Didriksen, til avisen onsdag.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS