Annonse
Koronapandemien og høy etterspørsel fører til at det blir importert mer ribbe enn normalt inn mot jul. Foto: Gorm Kallestad, NTB

Mer importribbe enn normalt på grunn av koronapandemien

– Det vil bli nok ribbe i år, men som i fjor, litt mer importert ribbe enn normalt som følge av at grensene har vært stengt i en lengre periode, men det er lagt til rette for at det er nok råvare, sier Ole Nicolai Skulberg i Nortura Totalmarked til Nationen.

– Det slaktes mye norsk gris, og slaktingen øker noe fram mot jul, så det aller meste av ribba blir dekket med norsk råvare, sier Skulberg.

Ifølge grisebøndenes avls- og interesseorganisasjon, Norsvin, er det vanskelig å være selvforsynt på ribbe på grunn av den enorme etterspørselen i en veldig kort tidsperiode.

– Norge er ikke selvforsynt med ribbe siden det er stor forskjell i etterspørsel gjennom året, og for lite volum i kvoten for innfrysing. Vi ser også en generell nedgang i produksjonen av gris. Dessuten er vi avhengige av å bruke hele dyret, ikke bare den svært etterspurte ribba, som grisen jo dessverre bare har to av selv om det er jul, sa styreleder i Norsvin, Menes Didriksen, til avisen onsdag.

(©NTB)

Annonse
Annonse