Nyheter

Foto: Lise Åserud, NTB

Mowi melder om rekordomsetning av laks

Oppdrettsselskapet Mowi melder om rekordomsetning i tredje kvartal og vil betale aksjeeierne et utbytte på til sammen 724 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

I en børsmelding onsdag morgen melder Mowi en omsetning på mer enn 10 milliarder kroner (1.035 millioner euro) i tredje kvartal. Det resulterte i et driftsresultat på 1,3 milliarder kroner og et resultat før skatt på 273 millioner kroner.

Driftsresultatet er en halv milliard kroner høyere enn samme kvartal i fjor. Mowi melder om rekordetterspørsel av laks og at restaurantmarkedet på nytt stiger.

– Det er gledelig å se den sterke bedringen i markedet mot pre pandeminivå. Den estimerte verdien av laks konsumert globalt i tredje kvartal økte med mer enn 30 prosent sammenlignet med fjoråret og nådde et nytt rekordnivå, sier konsernsjef Ivan Vindheim i Mowi.

Selskapet vil dele ut 1,4 kroner per aksje i utbytte for kvartalet, noe som totalt utgjør 723 millioner kroner.

Det er John Fredriksen gjennom det kypriotiske selskapet Geveran Trading som er største enkelteier av Mowi, med to aksjeposter på til sammen mer enn 14 prosent. Folketrygdfondet er Mowis nest største eier.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS