Nyheter

Riskrem er dessertfavoritt over hele landet. Foto: Melk.no

Nå bør du ha nok riskrem i butikken

Hvis du har gått tom for riskrem denne uken, mister du salg. Nesten halvparten av kundene dine spiser nemlig riskrem på julaften.

Publisert Sist oppdatert

Mens både julemiddagen og favorittjulekaken varier rundt om i landet, er nordmenn mer samstemte om juledesserten. Riskrem er den desidert mest populære juledesserten over hele landet, og nesten annenhver person spiser riskrem (46 %) på julaften.

I Midt-Norge får riskremen imidlertid konkurranse av en annen kremdessert; mange trøndere foretrekker multekrem (29 %) som dessert på julaften.

Listen over nordmenns dessertfavoritter viser at krem er en viktig ingrediens i julefeiringen. Fløte er en fellesnevner i de mest populære dessertene kundene dine spiser i julen. Etter riskrem (46 %) og multekrem (17 %) følger karamellpudding (8 %) og iskrem (6 %).

– Desserttradisjonene er veldig stabile, og både riskrem og multekrem er tradisjoner vi tror vil holde seg i lang tid, sier ernæringsrådgiver Terese Glemminge Arnesen i Opplysningskontoret for Meieriprodukter i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS