Annonse
Etterhvert som butikkene stengte dørene, ble hovedstadens kjøpesentere de reneste spøkelsessentere. – Det er rett og slett uhyggelig, mente en kunde Dagligvarehandelen traff på Grorud senter lørdag.

Nedstengning av Oslo-regionen – kjøpesentre stenges

Det opplyser Helse- og omsorgsdepartementet. Tiltakene gjelder i første omgang til 31. januar. 

Et ukontrollert utbrudd av den britiske virusvarianten førte til at Nordre Follo fredag stengte ned kommunen. Kun butikker som selger nødvendige varer får holde åpent. 

Det bor 60.000 i Nordre Follo, og det er stor trafikk til og fra nabokommunene. Den muterte virusvarianten kan ha vært i omløp i flere dager.

– Dette er en svært alvorlig situasjon, og vi må gjøre det vi kan for å stanse utbruddet. Det er høy mobilitet i området, og et stort antall pendlere fra Nordre Follo til Oslo hver dag. Dersom virusmutasjonen sprer seg i Oslo, vil det være svært vanskelig å forhindre spredning til resten av landet. Regjeringen innfører derfor kraftige tiltak i ti kommuner, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

De nye tiltakene gjelder for kommunene Enebakk, Frogn. Indre Østfold, Moss, Nesodden, Nordre Follo, Oslo, Vestby, våler og Ås.

I tillegg til butikker skal også blant annet serveringssteder, treningssenter, biblioteker, museer, kinoer og andre kultur- og underholdningssteder holdes stengt.

Annonse
Annonse