Nyheter

Administrerende direktør i Virke Ivar Horneland Kristensen. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB

NHO og Virke jubler for bruskutt

Næringslivet vender tommelen opp for at Frp og regjeringen er enig om å fjerne avgiften på alkoholfrie drikkevarer.

Publisert Sist oppdatert

Svært gledelig, sier Ivar Horneland Kristensen, administrerende direktør i Virke. Viktig og gledelig, sier Petter Haas Brubakk, administrerende direktør i NHO mat og drikke.

– Dette har Virke jobbet for lenge. Vi vet at dette vil være svært viktig for næringene det gjelder og ikke minst bidrar det betydelig til at det nå blir konkurranse på like vilkår, sier Horneland Kristensen.

– For mange norske forbrukere er den store avgiftsforskjellen årsaken til at de handler i Sverige. Vi vil derfor ikke få redusert grensehandelen med mindre vi også tar disse avgiftene ned mot et svensk nivå, sier Brubakk.

Frp og regjeringen har de siste ukene forhandlet om en avtale om revidert budsjett. Avtalen ble presentert på en pressekonferanse utenfor Stortinget søndag ettermiddag.

Avtalen er den 16. budsjettenighet på borgerlig side siden 2013.

Det har særlig vært spørsmålet om avgifter på typiske svenskehandelvarer som har vært et stridstema i forhandlingene.

– Vi har sikret en avtale som gir Fremskrittspartiet gode gjennomslag, sier Frps Hans Andreas Limi.

– Nå får vi til en avvikling av avgiften på alkoholfri drikke, fortsetter Limi.

Før jul fikk Frp gjennomslag for å halvere avgiften på alkoholfrie drikkevarer. Nå er det flertall i Stortinget for å fjerne hele avgiften.

Limi håper at avgiftskuttene på grensehandelsprodukter bidrar til å begrense grensehandelen, og at flere handler i Norge.

– Når grensene snart åpner igjen etter pandemien kan det bidra til å beholde flere av de nye arbeidsplassene som er skapt på norsk side av grensen, sier Limi.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS