Nyheter

Fra venstre: Agneta Linden Moen fra Hanen, Camilla Botilsrud Sagen fra TV 2, Louise Gjør fra Fredheim gård og juryleder Kari Hasselknippe. Foto: Hanen

Norges beste gårdsbutikk

Vinneren i kåringen av Norges beste gårdsbutikk 2021 er Fredheim gårdsutsalg. Vinneren får 10.000 kroner i premie i tillegg til heder, ære og fortjent oppmerksomhet.

Publisert Sist oppdatert

Norges beste gårdsbutikk er en ny konkurranse og skal bidra til å løfte kvaliteten på opplevelsen og lønnsomheten til norske gårdsbutikker og lokale utsalg, skriver Hanen i en pressemelding.

– Gårdsbutikken på Fredheim gård er uten tvil en verdi og ressurs for lokalsamfunnet og at butikken er populær, både blant lokalbefolkningen og tilreisende, viser både driftsresultat og de mange nominasjonene den fikk, heter det i juryens begrunnelse.

Fredheim gårdsutsalg er en helårs gårdsbutikk som drives av tredjegenerasjon på Fredheim gård på Stange. Gårdsutsalget har siden åpningen i 2016 opplevd stor vekst og er blitt til et populært sted å besøke for å kjøpe ferske grønnsaker og andre lokale produkter.

Det siste året har gårdsutsalget hatt en omsetningsvekst på over 80 prosent

– Sortimentet i butikken er variert, og skifter etter sesong. Mange av varene har reist den korte veien til hyllene fra jordene utenfor. Salg av produkter med eget varemerke og gavepakker mot jul vitner om god kommersiell teft. I butikken, på sosiale medier og i varenes navn er det plass for humor, engasjement og personlig kommunikasjon. Her er det tydelig hvem som står bak virksomheten, og at butikken er en viktig del av gårdsdriften, heter det videre i begrunnelsen til juryen.

Powered by Labrador CMS