Nyheter

F.v: Kjetil Flåterud Kjededirektør i Norgesgruppen, Hans Olav Bakås CEO Mat-Norge og Helge A Myre IT ansvarlig butikksystemer i Norgesgruppen.

Norgesgruppen inngår avtale med Mat-Norge

Norgesgruppen har inngått en langsiktig avtale på RMA-teknologi fra Mat-Norge.

Publisert Sist oppdatert

Avtalen gjør at butikker under Norgesgruppen ved bruk av denne teknologien kan tilby større fleksibilitet til sine kunder og ansatte. RMA-butikkstyring handler om å jobbe enklere ved bruk av teknologi. Butikken er bestandig betjent fra ansatte som enten befinner seg fysisk i butikken eller sitter på for eksempel kundesenter. Kunden kan når som helst få hjelp av en kundevert. Om kundeverten er fysisk i butikken eller sitter på kundesenter utgjør ingen forskjell, begge kan se og snakke med kunde, samt styre kasser og andre ting i butikken, på en trygg, enkel og kundevennlig måte.

– Dette blir et viktig verktøy for å kunne gi våre kunder og ansatte en enda større fleksibilitet, sier kjededirektør Kjetil Flåterud i Norgesgruppen i en pressemelding.

Flåterud har fulgt utviklingen tett siden 2018, og har lagt til rette for pilotering og testing i flere butikker, hvor teknologien nå har vært i bruk i over ett år.

Startet i 2018

RMA er forkortelse for Retail Multi Automation, som spiller på at løsningen fyller flere manglende brikker i det nødvendige samspillet mellom systemer for å gjøre en butikk uten faste stedbundne ansatte i kassen til en suksess. Viktige brikker er å få tilgang til butikken på en intuitiv måte og få hjelp når det trengs.

Teknologiutviklingen startet i Nærbutikken Hegna Landhandel i 2018. I dag er det mange butikker med RMA-butikkstyring i Distrikts-Norge og flere er på vei opp. Butikker som er i full drift er Nærbutikken Hegna Landhandel, Nærbutikken Åmdals Verk, Nærbutikken Svatsum, Nærbutikken Tufsingdal og Nærbutikken Øygardsgrend. I tillegg til Nærbutikken Røvær, Nærbutikken Bruvik og Nærbutikken Melandsjø som er på vei opp nå.

– Å få jobbe sammen med Mat-Norge har vært spennende. De har vist at de har innovasjonskraft og kompetanse til å utvikle løsninger som ikke finnes i markedet i dag, på en måte som oppfyller de krav og forventinger som en stor aktør som oss har, sier IT ansvarlig butikksystemer i Norgesgruppen, Helge A Myre.

– Spennende reise

Administrerende direktør Hans Olav Bakås i Mat-Norge synes det har vært en spennende reise.

– Å jobbe med en stor aktør som Norgesgruppen har vært inspirerende og motiverende, vi har sammen fått til mye, men det er fortsatt stort potensial videre.

Powered by Labrador CMS